Visie

Visie: buro iBOC als bouwmeester

De visie van buro iBOC is eenvoudig: in de bouw moet je niet “nadenken” maar “voordenken”. Door vooraf en integraal de opgave mogelijke vraagstukken op een harmonieuze wijze op te lossen, worden er kostbare ad hoc oplossingen voorkomen.

Het belang van goed samenwerken

Het woord “architect” komt uit het Grieks, het betekent “bouwmeester”. Vroeger was de bouwmeester de spil op de bouwplaats: het ontwerp, de berekeningen, de vormtekeningen, de overleggen, budgetbewaking…alles werd geregeld door de bouwmeester.

De moderne bouw heeft behoefte aan bouwmeesters. Bouwmeesters die op de hoogte blijven van de regelgeving, de nieuwste materialen, de ontwikkelingen in de installatiewereld, enzovoort. De rol van bouwmeester kan niet meer bij één persoon neergelegd worden, daarvoor is de inhoud te omvangrijk en te complex geworden. Er is daarom behoefte aan samenwerken. Samenwerken van “bouwmeester – partijen” zoals architect, constructeur, kostendeskundige, interieurarchitect.

Sprinten in estafettevorm

In het huidige digitale tijdperk is het eenvoudig om gegevens uit te wisselen. Echter, mede door de digitalisering van bouwplanvoorbereiding, is de tijd die gegund wordt voor een secure beoordeling en afstemming van de diverse stukken drastisch minder geworden. Deze versnelling in het bouwplanproces – bij het ontbreken van goed overzicht en een integrale aanpak – werkt frustrerend, tijdrovend en werkt het maken van faalkosten in de hand. Deze snelheid van het proces betekent dat er vaak gesprint moet worden in de voorbereiding. Een sprint houd je langer vol in estaffetevorm, dus een goed “bouwmeester-team” is kan deze snelheid goed bijhouden. Buro IBOC is zo’n bouwmeester-team, waren de leden precies weten wanneer het stokje aan de volgende deskundige doorgegeven moet worden.

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!